Autojen kiehtova maailma - blogi autoista ja auton huollosta kiinnostuneelle

Oletko intohimoinen autoharrastaja? Tai kenties autonsa huollosta kiinnostunut tavallinen tallaaja? Oli miten oli, tervetuloa blogini pariin! Artikkeleissani käsittelen erilaisia autoihin liittyviä teemoja, auton mekaniikka, sen osia ja tietysti auton huoltoa. Koskipa kysymyksesi auton huoltamista itse tai huollattamista ammattilaisella, löydät täältä varmasti mielenkiintoista luettavaa. Autojen maailma on niin laaja-alainen ja kiehtova, että siitä riittää uutta kerrottavaa päivästä toiseen. Ala myös kehittyy kovaa vauhtia - auton valmistajat valmistavat yhä tehokkaampia ja ympäristöystävällisempiä menopelejä erilaisiin tarpeisiin. Olitpa siis alan ammattilainen, autoharrastaja tai ihan vain sunnuntaiköröttelijä, löydät blogistani ajankohtaista tietoa autojen ylläpitoon ja huoltoon liittyen. Tule rohkeasti mukaan lukemaan, keskustelemaan, kommentoimaan ja oppimaan yhdessä uutta!

Kesälomalle auton ilmastointihuollon kautta

Blog

Kesä ja road trip kuuluvat yhteen! Suomessa riittää kierreltävää ja katseltavaa, onhan maamme pinta-alaltaan huikean kokoinen. Merenrantaa, järvimaisemia, kansallispuistoja, viehättäviä pikkukaupunkeja, kiinnostavia urbaaneja kohteita - kaikki nämä löydät kotimaasta. Tässä muutama vinkki pidemmän automatkan suunnitteluun.

Mieti reittiä ja kohteita etukäteen

Varsinkin, jos olet lähdössä matkaan suuremmalla porukalla tai kesken kesän kuumimman lomasesongin, kannattaa reittiä suunnitella hieman etukäteen. Majapaikkojen löytyminen saattaa nimittäin aiheuttaa päänvaivaa, jos niitä ei ole yhtään etukäteen kartoittanut. Matkaseurueen toiveet loman sisällöstä ja kohteista kannattaa myös ottaa huomioon jo etukäteen, jotta kaikki saavat kokea toivomansa loman. Joku suosii menoa ja meininkiä huvipuistojen ja kaupunkikohteiden merkeissä, toinen taas kaipaa luonnonrauhaa. Myös reissun pituus vaikuttaa siihen mitä kaikkea matkalla ehtii nähdä. Haluatteko vaihtaa paikkaa joka päivä vai asettua jonnekin hieman pidemmäksi aikaa? Suunnitelmat on järkevää tehdä Suomen vaihteleva kesäsää mielessä pitäen, jotta tekemistä riittää myös sateisille päiville.

Muista huoltaa auto ennen pidempää ajomatkaa

Ennen pidempää ajomatkaa on tärkeää huolehtia menopelin kunnosta. Jos auto on vuokrattu, on sen huollosta pitänyt huolen vuokraamo. Jos taas lähdette matkaan omalla kulkuvälineellä, kannattaa se käyttää huoltamolla muutamaa päivää ennen reissua. Renkaiden ilmanpaineiden pitäisi olla kohdillaan, jotta polttoainetta kuluisi mahdollisimman vähän. Auton nesteet, kuten jäähdytysneste, jarruneste, moottoriöljy ja lasinpesuneste, tulee tarkistaa ennen lähtöä ja myös pidemmän reissun aikana. Myös lamppujen toimivuus tulisi tarkistaa, vaikka Suomen kesä onkin yötön. Kesäisellä automatkalla yksi ajomukavuuteen olennaisesti vaikuttava asia on toimiva ilmastointi. Maanteillä ja moottoriteillä ajaminen ikkunat auki ei helli kenenkään korvia, joten auton ilmastointihuolto, jota tarjoaa esimerkiksi PR-varustelu Oy, on hyvä teettää ennen matkaan. Auton ilmastoinnin huollolla varmistut, ettei hiki pääse hattuun kuumimmillakaan kesähelteillä.

Mitä pakata mukaan matkalle?

Pakkauslista on hyvin yksillöllinen, riippuen matkan kohteista, vuodenajasta ja seurueesta. Muutama tärkeä asia kannattaa kuitenkin pakata. Kattava paperinen kartta saattaa tulla tarpeeseen, jos netti ei toimi tai puhelin simahtaa. Autoon kannattaa hankkia laturi, jotta puhelin pysyy auki koko matkan ajan. Ensiapulaukku on jokaisen autonomistajan vastuu, ja sen sisältö pitäisi tarkistaa ennen matkaa. Matkalle on hyvä varata myös tarpeeksi juotavaa ja syötävää, jos huoltoasemaa ei olekaan ihan joka nurkan takana. Äläkä unohda viihdyttävää musiikkia!

Näiden vinkkien kera toivotan sinulle hyvää matkaa!

jaa  

31 August 2020