Autojen kiehtova maailma - blogi autoista ja auton huollosta kiinnostuneelle

Oletko intohimoinen autoharrastaja? Tai kenties autonsa huollosta kiinnostunut tavallinen tallaaja? Oli miten oli, tervetuloa blogini pariin! Artikkeleissani käsittelen erilaisia autoihin liittyviä teemoja, auton mekaniikka, sen osia ja tietysti auton huoltoa. Koskipa kysymyksesi auton huoltamista itse tai huollattamista ammattilaisella, löydät täältä varmasti mielenkiintoista luettavaa. Autojen maailma on niin laaja-alainen ja kiehtova, että siitä riittää uutta kerrottavaa päivästä toiseen. Ala myös kehittyy kovaa vauhtia - auton valmistajat valmistavat yhä tehokkaampia ja ympäristöystävällisempiä menopelejä erilaisiin tarpeisiin. Olitpa siis alan ammattilainen, autoharrastaja tai ihan vain sunnuntaiköröttelijä, löydät blogistani ajankohtaista tietoa autojen ylläpitoon ja huoltoon liittyen. Tule rohkeasti mukaan lukemaan, keskustelemaan, kommentoimaan ja oppimaan yhdessä uutta!

Hinauspalvelu auttaa autoilijaa monessa tilanteessa

Blog

Suurin osa meistä on joskus taittanut matkaa autolla. Osa meistä on toiminut kuskeina, osa ollut lähinnä matkustajan roolissa, monet molemmilla paikoilla. Autolla matkustaminen on mukavaa, sillä se on joustavaa ja nopeampaa kuin jalan tai pyörällä kulkeminen. Aika monen eteen on tien päällä kuitenkin silloin tällöin sattunut erilaisia pulmatilanteita. Tässä artikkelissa käsittelemme muutamia erikoisempia tilanteita ja sitä miten niiden sattuessa tulee toimia. Sekä hinauspalvelun että hätäkeskuksen puhelinnumerot on hyvä pitää puhelimen pikavalinnoissa, varsinkin jos ajaa paljon.

Kolaritilanteen menettely riippuu tilanteen vakavuudesta

Kolareita voi olla hyvin monenlaisia, ja tilanteessa menettely riippuu hyvin paljon siitä, mitä on sattunut. Jos syyllinen on selvä peltikolarin sattuessa, kirjataan tapahtumat ylös. Niistä ilmoitetaan syyllisen vakuutusyhtiölle. Tarpeen vaatiessa autot voidaan hinata korjaamolle, mutta pienten ajoa haittaamattomien vaurioiden kanssa voidaan sinne ajaa toki itsekin. Jos syyllisestä tulee kiistaa, on paikalle kutsuttava poliisi selvittämään asia. Jos kolarin osapuoli on päihtynyt, ei häntä saisi päästää jatkamaan matkaa, vaan päihtynyt kuski tulisi pitää paikalla vaikka voimakeinoin, kunnes poliisi saapuu.

Vakavamman kolarin sattuessa on äärimmäisen tärkeää soittaa hätänumeroon ja auttaa loukkaantuneita. Kolaripaikalla tulee myös varmistua omasta turvallisuudesta, jotta uhreja ei tulisi enempää. Avunanto on jokaisen velvollisuus ja näissä tilanteissa ensiavun antamisen perusteiden osaaminen on kultaakin kalliimpaa.

Auto sammuu kesken matkan

Ajoneuvo voi hyytyä keskelle tietä tai vaikkapa parkkipaikalle monesta syystä. Akku on voinut tyhjentyä tai mennä rikki. Auton moottoriin voi tulla vika. Jos auto sammuu keskelle tietä, on hyvin tärkeää huolehtia kaikkien turvallisuudesta. Jos mahdollista, tulee kuljettajan ohjata auto turvalliseen pysähtymispaikkaan, esimerkiksi tien laitaan. Myös hätävilkut on hyvä laittaa päälle, jos auto ei käyttäydy normaalisti. Näin muut autoilijat osaavat varautua autosi mahdollisesti kummallisiin liikkeisiin. Kun olet turvallisesti poissa muiden tieltä, voit ilmoittaa tilanteesta hinausta tarjoavaan yritykseen, jotta saat auton korjaamolle.

Hinauspalvelu auttaa vuorokauden ympäri

Suomessa toimii maanlaajuinen verkosto hinauksen ammattilaisia, jotka pääsevät avuksesi kellonajasta huolimatta. Hinausyrityksen puhelinnumero kannattaakin siis pitää aina käden ulottuvilla kun matkustaa autolla, sillä koskaan ei tiedä mitä yllätyksiä eteen sattuu. Tällainen yritys on esimerkiksi Hinaus- ja kuljetuspalvelu Rantanen Oy. Hinaus voi tulla tarpeelliseksi niin kolarin sattuessa kuin auton hyytyessäkin, tai vaikkapa silloin kun auton rengas puhkeaa.

jaa  

4 November 2020