Autojen kiehtova maailma - blogi autoista ja auton huollosta kiinnostuneelle

Oletko intohimoinen autoharrastaja? Tai kenties autonsa huollosta kiinnostunut tavallinen tallaaja? Oli miten oli, tervetuloa blogini pariin! Artikkeleissani käsittelen erilaisia autoihin liittyviä teemoja, auton mekaniikka, sen osia ja tietysti auton huoltoa. Koskipa kysymyksesi auton huoltamista itse tai huollattamista ammattilaisella, löydät täältä varmasti mielenkiintoista luettavaa. Autojen maailma on niin laaja-alainen ja kiehtova, että siitä riittää uutta kerrottavaa päivästä toiseen. Ala myös kehittyy kovaa vauhtia - auton valmistajat valmistavat yhä tehokkaampia ja ympäristöystävällisempiä menopelejä erilaisiin tarpeisiin. Olitpa siis alan ammattilainen, autoharrastaja tai ihan vain sunnuntaiköröttelijä, löydät blogistani ajankohtaista tietoa autojen ylläpitoon ja huoltoon liittyen. Tule rohkeasti mukaan lukemaan, keskustelemaan, kommentoimaan ja oppimaan yhdessä uutta!

24h hinauspalvelu auttaa vuorokauden ympäri

Blog

Jokainen autonkuljettaja on käynyt autokoulun, jossa opetellaan auton hallintaa, käyttöä ja liikennesäännöt sekä -merkit. Monia asioita autoilusta opitaan autokoulussa, mutta autoiluun ja auton huoltamiseen liittyy monta asiaa, joita siellä ei opeteta, eikä välttämättä ehditä käsittelemään ollenkaan. Esimerkiksi suurin osa auton huoltoon liittyvistä asioista täytyy jokaisen opetella itse ja tarkistaa autokohtaisesti auton huoltokirjasta. Ennakoivalla ja hyvällä huollolla auton käyttöikä pitenee, mutta sen käyttö on myös turvallisempaa. Myös hinaus on asia, joka vaikuttaa yksinkertaiselta, mutta se täytyy tehdä oikeaoppisesti, että ei aiheuta vaaraa muille tielläliikkujille tai vahingoita hinattavaa autoa. Yleensä kannattaakin mieluummin soittaa paikalle asiantunteva hinauspalvelu, jonka kustannukset tilanteesta ja vakuutuksesta riippuen, saattaa vakuutusturva kattaa. Suurimmalla osalla hinauspalveluyrityksistä on 24h hinauspalvelu, johon voi soittaa ongelmatilanteessa tien päällä kaikkina vuorokauden aikoina.

Talvi on hinauspalveluiden kiireisintä aikaa

Talvella on usein vaativat ajo-olosuhteet, joten autoilijan kannattaa varautua talven tuloon huolellisesti, sekä oikeilla varusteilla, mutta myös ajotyyliä muuttamalla. Talvella on yleensä liukasta ja pimeää, joten kannattaa muistaa riittävät turvavälit ja alhaisempi, olosuhteisiin ja tilanteeseen sopiva nopeus. Jäällä ja lumessa ajamiseen täytyy myös aina totutella udelleen, koska tuntuma talven liukkaisiin teihin saattaa olla kesän aikana kadonnut. On erittäin tärkeää myös puhdistaa auto lumesta ja jäästä, jos autosta on huono näkyvyys, lisää se onnettomuuden riskiä huomattavasti. Syksyllä puista tippuneet lehdet tulee puhdistaa pois ikkunoista ja talvella auto tulee puhdistaa lumesta kokonaan ennen liikkeelle lähtöä. Talvella yleisin syy hinauksen tarpeeseen on akun tyhjeneminen. Yleisimmin akun käyttöikä on noin viisi vuotta, jonka jälkeen se kannattaa uusia.

Nykyautoja ei kannata hinata itse

Ennen autojen hinaaminen itse oli tavallista, mutta nykyisin auton hinaus itse kannattaa vaan hätätapauksessa, jossa auto on pakko siirtää pois muun liikenteen tieltä. Yleinen syy hinauksen tarpeeseen on nykyisin auton sähkövika ja usein sähkölaitteet vaurioituvat kosteuden tai kylmyyden vuoksi. Jos auto hyytyy tien varteen, ensimmäiseksi kannattaa varoittaa muuta liikennettä ja asettaa varoituskolmio näkyvälle paikalle, että ei aiheudu lisävahinkoja. Tämän jälkeen kannattaa ottaa yhteyttä hinauspalveluun. Luotettavat hinauspalvelut 24/7 tarjoaa Hinaus- ja kuljetuspalvelu Rantanen Oy.

jaa  

1 November 2021